Politieonderzoek: Berkhouter (72) met geweld om het leven gebracht, getuigen en camerabeelden gezocht

Het politieonderzoek is maandagmiddag in volle gang.
© Foto Mediahuis/Coen van de Luytgaarden
Berkhout

De recherche is hard op zoek naar getuigen rond de dood van de 72-jarige Berkhouter, wiens lichaam maandagmiddag in zijn woning werd gevonden. Inmiddels staat door politieonderzoek vast dat hij met geweld om het leven is gebracht, er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Met één specifieke getuige wil de politie extra graag in contact komen. In de nacht van zondag op maandag zou iemand rond drie uur in een donkerkleurige auto over het Oosteinde, de straat waar het delict plaatsvond, zijn gereden. De bestuurder kan belangrijke informatie hebben, vermoedt de politie.

Verdachte situatie

Nog altijd vindt er onderzoek plaats in en rond de woning van de bekende Berkhouter. Maandag kwam rond twee uur ’s middags een melding binnen over een verdachte situatie bij het huis aan het Oosteinde. Toen agenten daar aan kwamen, vonden zij het stoffelijk overschot van het slachtoffer.

De omgeving werd direct afgezet. Hekken schermden de woning af. Automobilisten werden door agenten gesommeerd door te rijden.

Achterhalen

Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) is bezig met achterhalen wat zich precies in de woning heeft afgespeeld en wie hier mogelijk bij betrokken was. Voor het onderzoek is de politie ook op zoek naar camerabeelden uit de omgeving waar mogelijk iets op staat wat kan bijdragen aan het oplossen van de zaak.

Lees ook: Dode Berkhouter was ’een hele lieve man die voor iedereen klaar stond’

Lees ook: Overleden man aangetroffen in woning Berkhout, politie vermoedt misdrijf

Net binnen