Omstanders redden oudere vrouw in rolstoel en haar begeleider uit sloot in Zwaag

Omstanders hebben de vrouw en haar compagnon uit het water gehaald.
© GLOCALmedia
© GLOCALmedia
© GLOCALmedia
1/4
Zwaag

Een oudere vrouw is zondagmiddag met haar rolstoel te water geraakt in Zwaag. Omstanders en de hulpdiensten kwamen massaal in actie.

Het slachtoffer was in haar rolstoel op een stoep aan het rijden toen het incident aan de Koewijzend gebeurde. De vrouw werd aangeduwd door een man en rond 14.55 uur ging het behoorlijk mis. Door onbekend oorzaak belandde ze in de naastgelegen sloot. De man die met haar was, sprong haar achterna en hield haar hoofd boven het water.

(Tekst loopt door onder de foto)

© GLOCALmedia

Duikers

Sommige omstanders die langs reden stopten om het tweetal te helpen. De vrouw en haar compagnon werden door hen uit de sloot gehaald. Ook de rolstoel werd door die groep op het droge gebracht. In de tussentijd werden de hulpdiensten ingeschakeld. Die kwamen in groten getale toesnellen. Twee ambulances, de brandweer, duikers, de politie en een traumahelikopter werden ingezet. Enkele daarvan bleken toch niet nodig te zijn, zoals de duikers en de traumaheli. Die laatstgenoemde is dan ook nooit geland in Zwaag. De brandweer heeft in de sloot gezocht naar persoonlijke bezittingen van de vrouw.

Ziekenhuis

De vrouw en man zijn nagekeken door ambulancepersoneel. Het is niet duidelijk of zij ook naar het ziekenhuis zijn overgebracht. Ze verlieten de plaats van het ongeval wel met een ambulance.

De weg was vanwege het incident tijdelijk afgesloten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen