Premium

Zeiler Duko Bos stelt tijdens Medemblik Regatta teleur en ziet olympische deelname verdampen. ’Te veel op emoties gevaren’

Concentratie bij Duko Bos.
© Foto Allianz Regatta/Sander van der Borch
Medemblik

Waar ervaren zeilers als Marit Bouwmeester en Kiran Badloe de Allianz Regatta gebruikten om de puntjes op de i te zetten voor Tokio, was de zeilwedstrijd in Medemblik voor Duko Bos (26) de laatste kans om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in de Laser-klasse. Tot zijn grote teleurstelling is dat niet gelukt.

Een vijfde plaats had hij nodig. Lange tijd zag het er ook goed uit en had hij nog alle kansen om dat te halen. Maar vlak voordat de medalraces zouden beginnen, ging het mis. Met een negentiende en een veertiende plaats zakte de Rotterdamse zeiler naar de twaalfde plaats in het tussenklassement en liep daarmee de toptien en daardoor ook de medalrace mis. „Het ging niet goed”, zei hij. „Ik maakte het te moeilijk in mijn hoofd en heb niet kunnen laten zien wat ik kan. Ik heb deze week te veel op emotie gevaren en niet zo gezeild als ik in trainingen doe. Daar baal ik verschrikkelijk van. Ik weet dat ik het kan, maar dit was gewoon niet goed.”

Net binnen