AZ opent het nieuwe dak tegen Fortuna, de club die ook als laatste het oude dak meemaakte

Twee jaar geleden, AZ-Fortuna, de laatste wedstrijd in het ’oude’ stadion. AZ juicht na een doelpunt van Ron Vlaar.
© Foto ANP/Gerrit van Keulen
Zeist

Mooie symboliek bij de start van het nieuwe eredivisieseizoen. AZ ontvangt Fortuna Sittard op zondag 22 augustus. Het wordt voor AZ de eerste thuiswedstrijd in het gerenoveerde stadion.

Opmerkelijk genoeg was Fortuna Sittard ook de laatste tegenstander in het ’oude’ stadion. Op zondagavond 4 augustus 2019 werd AZ-Fortuna Sittard (4-0) gespeeld. Zes dagen later stortte een deel van het stadiondak in. In de maanden daarna speelde AZ daarom haar thuiswedstrijden in Den Haag en later in het seizoen werden de thuiswedstrijden wel weer in Alkmaar, maar in een dakloos stadion afgewerkt.

Inmiddels nadert de renovatie zijn voltooiing. Het nieuwe dak is klaar, nu wordt er hard gewerkt aan de afbouw. Alle technische installaties worden aangebracht, nieuwe stoelen worden geïnstalleerd.

Conceptprogramma

Het conceptprogramma van de KNVB werd woensdagochtend bekendgemaakt. AZ begint het seizoen met een uitwedstrijd tegen RKC op zaterdag 14 augustus. Een week later is dus AZ-Fortuna Sittard. Bij de wedstrijden staan nog geen aanvangstijdstippen vermeld, maar het lijkt erop dat AZ-Fortuna Sittard (net als twee jaar geleden overigens) op zondagavond om 20.00 uur wordt gespeeld. Dat geeft AZ iets meer rust, omdat de donderdag ervoor een Europa Leaguewedstrijd gepland staat.

De eerste topper voor AZ is in de vierde speelronde: AZ-PSV op zaterdag 11 september. Op zondag 7 november staat Feyenoord-AZ gepland en op zondag 12 december Ajax-AZ.

Net binnen