AZ-speler Dani de Wit na stunt met Jong Oranje: ’We hadden even een feestje met muziek in de bus’

Dani de Wit in actie tegen Frankrijk.
© Foto AP
Amsterdam

De spelers van Jong Oranje hebben de stunt tegen Frankrijk op bescheiden wijze gevierd.

„We hadden even een feestje met muziek in de bus”, zei de fiere aanvoerder Dani de Wit.

„Dit is natuurlijk een heel mooie prestatie van een hecht team! Dus nu is het lekker genieten, maar vanaf morgen (dinsdag, red.) zetten we die knop direct weer om naar de halve finale. Want we hebben natuurlijk nog niks!”

Volgens de AZ-middenvelder, die zijn clubgenoot Myron Boadu beide Oranje-treffers zag aantekenen, heeft het team van Erwin van de Looi één missie.

„We hebben vooraf tegen elkaar gezegd wat ons doel is. En dat is Europees kampioen worden. Daar geloven we ook in met deze selectie. Moeten is een groot woord, maar we doen volop mee en we willen het heel graag. Dus gaan we er alles aan doen om dat te bereiken.”

Trots

Mannetjesputter De Wit benadrukte ongelooflijk trots te zijn. „Door blessures en het doorstromen van spelers naar het grote Oranje missen we veel jongens. Maar we weten ook dat we een brede, kwalitatief sterke selectie hebben. Dus waar de een wegvalt, staat de ander op”, aldus De Wit.

„Dat is ook het mooie van dit team. Heel veel jongens spelen al heel lang met elkaar in zowel de nationale jeugdteams als bij hun clubs. We kennen elkaar door en door en willen echt iets bereiken. We hebben een hecht team dat niet zomaar opgeeft. Dat hebben we tegen Frankrijk ook weer gezien!”

Net binnen