Snelst groeiende sport padel rukt op: ook TV Westerveld in ’s-Graveland legt padelbanen aan

Schets van de padelbanen bij Westerveld
’s-Graveland

Ook de ’s-Gravelandse tennisvereniging Westerveld gaat drie banen aanleggen om padel te spelen, een sport die lijkt op een mix van tennis en squash.

Padel schijnt de snelst groeiende sport van ons land te zijn. Recent maakte de Loosdrechtse tennisvereniging De Rading bekend twee banen aan te leggen, maar ook aan het Kininelaantje naast SV ‘s Graveland kan ergens vanaf augustus voortaan padel gespeeld worden.

De leden van TV Westerveld stemden eerder deze maand massaal voor de aanleg. Een vernieuwing waarmee de club hoopt nieuwe, liefst ook meer jonge leden aan zich te binden. Zelfs met de aanleg van een vierde baan wordt al rekening gehouden.

Bij Westerveld is besloten tot de aanleg na een maanden durend onderzoek van een groep vrijwilligers. Ook de tennisbanen worden in fases verbeterd, zo heeft de club besloten. De vergunning voor de banen is inmiddels verleend.

Bij de vereniging zijn de verwachtingen hoog: Clubs met nieuwe padelbanen moesten soms zelfs al meteen wachtlijsten hanteren. De planning is dat de padelbanen officieel geopend worden op het Open Trompenburg toernooi, een jaarlijks evenement in augustus dat elk jaar zo’n zevenhonderd tennissers naar het park brengt.

Beeld van het NK padel in septemeber vorig jaar.
© Archieffoto: Henk Koster

Net binnen