Trainer Andries Jonker ziet nog voldoende uitdagingen bij Telstar en verlengt zijn contract met nog een seizoen

Andries Jonker.
© Archieffoto.
Velsen-Zuid

Ook komend seizoen staat Telstar onder leiding van Andries Jonker. De 58-jarige Amsterdammer maakte zaterdagochtend na de training bekend voor een seizoen te hebben bijgetekend. Jonker blijft de taak van trainer combineren met die van technisch directeur.

Al enige tijd liet Jonker weten in gesprek te zijn met de club over een langere verbintenis in Velsen-Zuid. Telstar zou de ervaren trainer graag langer aan zich binden maar uiteindelijk is gekozen voor een contract voor nog zeker één seizoen.

Jonker vindt het niet raar dat de contractverlenging enige tijd op zich liet wachten. „Met de corona en de onzekerheden die daarbij komen kijken hebben wij natuurlijk goed moeten kijken naar het algehele plaatje. Dan zie ik dat wij flinke stappen gemaakt hebben in de sportieve organisatie. Het beloftenelftal van de vrouwen en de mannen, en het komende seizoen is er de start met onze nieuwe jeugdelftallen. Dat zijn ontwikkelingen die aantonen dat we met zijn allen op de goede weg zijn, maar dat er ook nog een hoop uitdagingen voor ons liggen.”

Wegzakkertjes

Jonker begint volgend seizoen aan zijn derde jaar in Velsen-Zuid. „Voetbaltechnisch gezien hebben wij de afgelopen twee jaar lang in het linkerrijtje gebivakkeerd, maar door vaak vele afwezigen in de coronaperiode en de zogenoemde ’wegzakkertjes’ in de laatste minuten zijn we in de eindfase van dit seizoen uiteindelijk toch uit het linkerrijtje gekukeld”, blikt Jonker terug op de afgelopen periode.

Maar de Amsterdammer kijkt ook meteen vooruit. „Er ligt dus een mooie uitdaging voor mij en de mij stafleden om dat aankomen seizoen te voorkomen. Aan de andere kant zien we ook dat wij de afgelopen twee seizoenen voor tien spelers de stap omhoog zijn geweest. Daarmee bewijzen wij eens te meer een springplank te zijn voor jonge talenten die zich bij ons hebben kunnen ontwikkelen.”

Ook algemeen directeur Pieter de Waard toont zich tevreden met de contractverlenging. „Als ik aan Andries denk, dan denk ik aan een vakman en een toegewijde afmaker. In een ongekende periode heeft hij samen met zijn staf mooie prestaties neergezet, de spelers het beste uit zichzelf laten halen en is hij aanjager geweest van onderdelen van ons beleidsplan 2026. Wij hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat hij deze lijn doortrekt in het nieuwe seizoen en nog vele jaren daarna.”

Meerwaarde

De komende maanden zullen tal van zaakwaarnemers weer spelers aanbieden aan Jonker zodat de selectie van Telstar qua aantal weer op de juiste sterkte komt. Maar zoals de trainer wel vaker heeft aangegeven zal er goed gekeken worden of een speler meerwaarde heeft voor een ploeg want het geld kan maar een keer worden uitgegeven.

Het nieuwe seizoen in de eerste divisie begint vrijdag 6 augustus met de eerste speelronde. Alle 38 speelrondes kunnen op vrijdagen worden ingepland en zijn dubbele speelrondes (spelen op vrijdag en maandag) overbodig. De reguliere competitie eindigt zondag 6 mei 2022.

Net binnen