Doneeractie voor herstel van vernielde Vlinderrots geweldslachtoffers

Nabestaanden van geweldslachtoffers plaatsen bloemen en kaarsen bij het vernielde monument. Om de rots te herstellen is nu een doneeractie opgang gekomen.
© Foto Marcel Rob
Hoorn

Er is een actie opgezet om de Vlinderrots, het monument voor geweldslachtoffers bij het station in het centrum van Hoorn, te herstellen.

Het monument is de afgelopen week vernield. Dit heeft grote emotionele gevolgen voor de nabestaanden van de slachtoffers. Een van hen, Esmeralda Ketting Krooder, verloor in 2007 haar 62-jarige vader Huib Krooder door een gewelddadige overval op zijn avondwinkel in Amstelveen. Zij is de actie nu begonnen.

,,Help de vlinderrots om de vlinders er weer op te krijgen. Ik probeer voor de vlinderrots in Hoorn geld in te zamelen om de schade die is aangericht aan het monument voor nabestaanden van geweldslachtoffers te kunnen laten herstellen. Alle beetjes helpen, hoe meer hoe beter’’, schrijft Esmeralda op de site steunactie.nl.

Inmiddels is er binnen 24 uur al zo’n 400 euro binnen. De Rotary Hoorn doet met 250 euro een stevige duit in het zakje. Ook veel particulieren doneerden meteen.

Voor de doneeractie bezoek de site: steunactie.nl

Lees ook: Nog geen aanhoudingen na vernielingen Vlinderrots, monument voor geweldslachtoffers

Net binnen