Zwaar ongeluk in Den Hoorn. Auto met vijf inzittenden raakt te water, allemaal naar ziekenhuis

© GLOCALmedia
© GLOCALmedia
© GLOCALmedia
© GLOCALmedia
© GLOCALmedia
© GLOCALmedia
© GLOCALmedia
© GLOCALmedia
© GLOCALmedia
1/9
Den Hoorn

De hulpdiensten zijn woensdagmiddag massaal uitgerukt vanwege een auto die te water raakte in Den Hoorn op Texel. In het voertuig zaten vijf personen. Zij zijn allemaal gewond geraakt. De brandweer moest één van hen bevrijden uit de wagen.

Rond 16.45 uur rukten de brandweer, politie en vijf ambulances (drie daarvan moesten vanaf het vasteland komen) uit naar de kruising van de Westerweg met de Fonteinsweg. Het ongeval vond plaats doordat de auto een bocht miste, vervolgens door een berm en over het fietspad heenreed en in het slootje terechtkwam. Een getuige zag het water meters omhoog spatten.

(Tekst loopt door onder de foto)

© GLOCALmedia

Alle inzittenden zijn opgenomen in het ziekenhuis. Sommigen met milde klachten, anderen met ernstig letsel. Een vrouw hield er een hoofdwond aan over en werd met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Eén persoon raakte ook bekneld. Brandweerlieden hadden de nodige moeite om die te bevrijden uit de auto. Indirect was er ook een zesde slachtoffer. Een bekende van de inzittenden was naar het ongeval gekomen en viel flauw. Zij is eveneens opgevangen door ambulancepersoneel.

De weg, de berm en het fietspad zijn door de politie afgesloten voor sporenonderzoek. De Verkeers Ongevallen Analyse gaat de boot naar Texel pakken om de toedracht van het ongeluk te achterhalen.

Net binnen