’Ik reed vooral tegen mezelf in plaats van tegen mijn concurrenten’. De teleurgestelde Sophie von Berswordt wordt 51e tijdens de wereldbeker mountainbiken in Albstadt

Sophie von Berswordt.
© Foto Martin de Haan
Albstadt

Sophie von Berswordt is het mountainbikeseizoen matig begonnen. De Alkmaarse werd in het Duitse Albstadt 51e tijdens de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen.

,,Ik reed vooral tegen mezelf in plaats van tegen mijn concurrenten’’, zei de teleurgestelde Von Berswordt. ,,Het parkoers van de wedstrijd in Albstadt is heel snel en je kan er moeilijk inhalen. Dus als je dan al achteraan hangt, is het moeilijk om tijdens de wedstrijd nog naar voren te rijden. In het begin ging het nog wel goed, maar ik kon dat tempo niet vasthouden.’’ Uiteindelijk eindigde Von Berswordt op ruim tien minuten achterstand op de winnares Loana Lecomte uit Frankrijk. Vrijdag tijdens de shorttrack was ze als 35e vrouw geëindigd.

De Noord-Hollandse, die nog steeds wordt ondersteund door het Zwitserse team JB Brunex Superior Factory Racing, heeft wel een verklaring voor het tegenvallende resultaat. Ze raakte in de voorbereiding op het seizoen overtraind. ,,Vorig seizoen was best een stressvol jaar, omdat het niet duidelijk was wanneer er weer wedstrijden waren. Daarnaast studeer ik er ook nog bij. Maar gelukkig zijn er nu weer wereldbekerwedstrijden en hopelijk gaat het komend weekend in het Tsjechische Nove Mestro beter.’’

Romana Carfora uit Akersloot eindigde bij de wereldbeker voor vrouwen beloften op de 41e plek. Bij de mannen beloften eindigde Ian Schumacher uit Broek op Langedijk als 119e.

Net binnen