Na nederlaag bij koploper Lions in Sittard kan Volendam focussen op de eindfase van HandbalNL League

Sittard

Nog twee keer in eigen huis: een ontmoeting met Bevo en een met Aalsmeer. Direct na de nederlaag tegen nummer één Lions in de HandbalNL League is de focus voor de handballers van Volendam op die eindfase gegaan.

Het zijn wedstrijden waarin Volendam vrijuit kan handballen, nu er voor de ploeg niets meer op het spel staat in de League. Voor tegenstander Lions was het in eigen huis juist de bedoeling om de eerste plek te verstevigen. Dat lukte met 29-23.

Volendam lukte het in de Stadssporthal van Sittard om in de tweede helft nog maar acht doelpunten tegen te krijgen. Dat had wat waard geweest als het team in de eerste helft niet al zoveel goals om de oren had gehad (russtand 21-13).

,,We begonnen een beetje ’shaky’ aan de wedstrijd”, stelt Volendam-trainer Mark Ortega. ,,Dat werd gaandeweg het duel beter. Het is goed om te zien dat we niet steeds verder terug vielen, maar ons juist oprichtten. Ik ben tevreden met de werkethiek in de tweede helft. Verdedigend stonden we ook veel beter.”

Volendam speelde tegen Lions het tweede duel in drie dagen tijd. Na de nederlaag tegen Aalsmeer op donderdag kon het vizier gelijk op het treffen in Sittard van zaterdag.

,,We hebben ons mentaal goed gehouden”, vindt Ortega. ,,We wisten al een tijdje dat we twee keer in korte tijd zouden spelen. Daar hebben we ons goed op voor kunnen bereiden.”

Pijnpunten

Het verschil zat hem nou eenmaal in de kwaliteit: zowel Aalsmeer als Lions doet nog volop mee om de prijzen in de HandbalNL League. De slotwedstrijd van het seizoen is voor Volendam wederom tegen Aalsmeer. ,,Daar ben ik blij mee, omdat we dan de pijnpunten uit de wedstrijd van donderdag kunnen meenemen naar de volgende keer. We zullen dat gaan doen aan de hand van videomateriaal.”

Maar eerst de ontmoeting met Bevo. De laatste keer dat Volendam tegenover die opponent stond, was precies een maand geleden. Toen werd het 34-26 voor de handballers van Bevo.

Net binnen