Aantal coronabesmettingen in Zaanstreek-Waterland keldert flink: 63 nieuwe gevallen tussen zaterdag en zondag, ruim honderd minder dan een etmaal eerder

Zaandam/Purmerend

Met 231 coronabesmettingen in een weekeinde tijd komt er nog geen einde aan de opmars van corona in de regio Zaanstreek-Waterland. Opvallend is de verdeling van het aantal positieve testen: tussen vrijdagmiddag en zaterdag kwamen er 168 positieve gevallen aan het licht, een etmaal later waren dat het met 63 ruim honderd minder.

Alleen in de gemeente Oostzaan kwamen er tussen zaterdag en zondag meer gevallen bij dan de dag ervoor. Inmiddels telt de regio Zaanstreek-Waterland 33.437 positief geteste inwoners sinds de pandemie in maart vorig jaar de eerste besmetting eiste in deze regio.

In Zaanstad blijft de groei het hardst gaan, met 36 nieuwe coronagevallen tussen zaterdag en zondag. Dat levert een totaal op van 14.823 besmettingen.

In Purmerend kregen in een etmaal tijd 15 inwoners hun test positief terug uit het laboratorium: dat waren er een dag eerder 54. Inmiddels hebben in de marktstad 7712 inwoners een positieve test afgeleverd.

Edam-Volendam komt uit op een totaal van 4836 positief geteste inwoners. Tussen vrijdag en zaterdag kwamen er nog 39 bij, een dag later slechts vijf.

Oostzaan en Waterland kregen er in een etmaal tijd twee besmettingen bij. Voor Oostzaan komt het totaal uit op 913, en Wormerland zijn dat er tot nu toe 1713. De gemeenten Beemster, Landsmeer en Wormerland gaan alle drie met één besmetting omhoog. Voor Beemster de 856e, in Landsmeer komt het totaal uit op 1096 en voor Wormerland is het de nummer 1478.