Koren in Gemeente Hoorn zoeken versterking: ’We kennen de partijen, maar hoe klinken ze straks samen?’

Voci d’Angeli, toen repeteren in de Nederlands-hervormde kerk van Westerblokker nog kon.
© Foto aangeleverd
Hoorn/Westerblokker

Nu het redelijk goed lijkt te gaan met vaccineren tegen corona, maken koren zich op voor een muzikaal najaar. Drie heel verschillende koren in de gemeente Hoorn roepen zangers (in spe) op zich nu alvast aan te sluiten.

Veel koren zijn in de loop van het afgelopen jaar digitaal gaan oefenen. Omdat daar nog vrijwel geen ervaring mee was, vindt elke zanggroep zijn eigen weg. De ene videobelt, de andere verzendt filmpjes, een derde gebruikt speciale muziekprogramma’s. Eén ding hebben ze gemeen: nieuwe aanwas is altijd welkom.

Shantymen Kaap Hoorn

Shantymen Kaap Hoorn heeft wekelijks contact via Zoom en repeteert via YouTube. Dirigent James Zwaag zet elke week enkele nummers klaar waarmee de zangers geacht worden thuis te oefenen. Dat zijn liederen van de zee: shanties, seasongs en nautische folk.

Het koor zegt dat de lat hoog ligt: ,,Wij zijn amateurs, maar met een professionele ambitie.’’ Lage bassen die zich in die omschrijving kunnen vinden, zijn van harte welkom om zich aan te sluiten. Daarnaast zoeken de mannen uitbreiding van het instrumentale combo, dus ook wie bijvoorbeeld fluit, viool, of accordeon speelt, kan zich melden via info@kaaphoorn.nl.

Voci d’Angeli

Voci d’Angeli uit Westerblokker zingt wekelijks via Zoom. ,,We kennen de partijen van onze nieuwe liederen, maar hoe zullen ze samen gaan klinken?’’, vraagt bas Arie Moerkerk zich af. ,,Op dat moment is het nog wel even wachten. Bovendien: zien we elkaar dan weer allemaal? Heeft iedereen corona goed doorstaan?’’

Het a-capellakoor dat zich toelegt op muziek uit de renaissance kijkt reikhalzend uit naar de herstart, hopelijk in september. Daarbij zijn nieuwe leden welkom, maar ze kunnen nu alvast via Zoom mee-oefenen. Bij alle vier de partijen is plaats, maar vooral de mannen kunnen versterking gebruiken. Zie voor meer informatie www.vocidangeli.nl.

UniCorno

Wie niet vies is van wat acteerwerk tijdens het zingen, kan zich aansluiten bij Vocaal Theater Groep UniCorno. In de basis is dat een koor dat zich bezighoudt met opera, operette en musical, maar het geeft de muziek graag een theatraal tintje, toegesneden op ieder lid. Zo is elk jaarconcert half gevuld met een eigen(tijdse) bewerking van een operette.

Ook UniCorno repeteert, met dirigent Frank Hoebe, wekelijks videobellend: de ene week de alten en bassen, de andere de tenoren en sopranen. Alle stemmen zijn welkom, dus wie interesse heeft, kijkt op www.unicorno.nl of belt naar 06-11212538.

Net binnen