Premium

Lokaal Landsmeer en SP hangen spandoek op bij gemeentehuis: ’Gemeente moet meer doen om sociale huurwoningen te regelen voor Landsmeerders’

De spandoek, van Axel Damme en Heide Bouhlel.
© Foto Erik Rietman
Landsmeer

’22 jaar wachten op een sociale huurwoning is niet onze keus’, staat op het spandoek die de raadsleden Axel Damme (Lokaal Landsmeer) en Heidi Bouhlel (SP) vrijdagmiddag bij hun eigen gemeentehuis hebben opgehangen. „We moeten Landsmeerders gerichter sociale huurwoningen aanbieden, in plaats de woningen op een presenteerblaadje aan te bieden aan anderen uit de regio.”

Gemeente Landsmeer en haar inwoners hebben al jaren last van een dringende woningnood. Naast dat het een landelijk probleem is, is het bij Landsmeer meer dan een tikkeltje erger: de gemeente spant de kroon als het gaat om wachttijden voor sociale huurwoningen (22 jaar) en staat in de top tien van meest gestegen huizenprijzen - gemiddeld kostte een woning in 2020 538.100 euro. Partijen Lokaal Landsmeer en de SP zijn klaar met wachten, ze willen dat er meer woningen beschikbaar komen voor Landsmeerders.

Net binnen