Texel verliest met Lies Pieterse een van zijn muzikale legendes [video]

Lies Pieterse-de Boo.
© Foto René Pop
De Koog

Texel is een van zijn muzikale legendes verloren. Vrijdag 7 mei overleed Lies Pieterse aan de gevolgen van corona.

Haar hele leven stond in het teken van muziek. Lies de Boo werd in 1952 geboren als dochter van een pianist en een zangeres met een nachtclub aan het Leidseplein in Amsterdam.

Als tiener stond zij daar al op het podium en ze volgde de vooropleiding zang aan het conservatorium. In 1984 ontmoette ze haar man Frans Pieterse op Texel, waar ze toen net in een strandpaviljoen werkte.

Karseboom

Frans had zijn eigen cafeetje in Den Burg: de legendarische Karseboom. Hij was ook accordeonist en speelde veel met andere muzikanten. Samen begonnen Frans en Lies een succesvol café-chantant in De Karseboom.

Ze traden daarnaast regelmatig op tijdens feesten en de zomermarkten in Den Burg. Frans was gewend meezingers te spelen, een heel ander repertoire dan Lies met haar klassieke opleiding gewend was. Toch zong ze die liedjes met evenveel inzet als jazz en Franse chansons. In 2002 stopten ze met De Karseboom, maar de muziek bleef. Lies trad onder meer op met Big Band Texel.

Lichte muziek

Twee jaar geleden overleed Frans. Het echtpaar had 38 jaar lang samengewerkt. Samen met hun dochters Sandy en Samantha zorgde Lies ervoor dat vorig jaar het boek dat Frans schreef over de lichte muziek op Texel alsnog werd gepubliceerd.

Ze was heel blij dat daar veel aandacht voor was en de herinneringen aan haar man nog zo voortleefden op Texel. Ook zijzelf zal niet snel zijn vergeten.

Net binnen