Besmettingscijfers in Noordkop al vier dagen op rij behoorlijk stabiel laag. Inwoner Den Helder in ziekenhuis opgenomen als gevolg van corona

Schagen

De besmettingscijfers in de Noordkop bleven vrijdag voor de vierde dag op rij rond de veertig nieuwe gevallen hangen. Een positief geteste inwoner van de gemeente Den Helder is in het ziekenhuis opgenomen.

Het is in totaal de 59ste ziekenhuisopname van iemand uit Den Helder of Julianadorp sinds de uitbraak in maart 2020. En de 163ste inwoner van de Noordkop die als gevolg van corona is opgenomen op de intensive care of geïsoleerde verpleegafdeling.

In het Noordwest Ziekenhuis (NWZ) in Alkmaar liggen momenteel 36 coronapatiënten: negen op de intensive care en 27 op verpleegafdelingen.

Besmettingen

Na een langdurige periode van dagelijks tussen de vijftig en zeventig nieuwe besmettingen, lijkt de daling ingezet in de Noordkop. Voor de vierde opeenvolgende dag zijn er door het RIVM en de GGD Hollands Noorden rond de veertig nieuwe gevallen gemeld. Vrijdag zijn er 37 besmettingen aan het licht gekomen, een minder dan een dag eerder. Woensdag werd het virus bij 44 mensen uit de Noordkop ontdekt.

Bij de vrijdag gemelde besmettingen gaat het om vijftien inwoners van de gemeente Schagen, negen van Hollands Kroon, acht mensen uit de gemeente Den Helder en vijf Texelaars.

In West-Friesland zijn 58 besmettingen geconstateerd, in de regio Alkmaar 89. De teller sinds het begin van de pandemie in Noord-Holland Noord komt daarmee op 61.244 mensen die corona hebben gehad of nog hebben.

Coronaprik

Het aantal gevaccineerden door de GGD staat op 153.998. Hiervan hebben 112.946 mensen de eerste coronaprik gehad en 41.052 de tweede.

Lees ook: 38 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd in Noordkop, dat daarmee het totaal van veertienduizend gevallen nadert

Net binnen