Wat is het nieuwe normaal? Engel van Hoorn geeft met limerickwedstrijd creatieve draai aan tijd na corona

Rudolf Kooiman (links) en Freek Groenendijk van De Engel van Hoorn bij Het Octaaf.
© archieffoto marcel rob
Hoorn

Wat is het nieuwe normaal? Liefhebbers van een limerick kunnen over deze vraag hun creatieve hart ophalen dankzij de Engel van Hoorn.

’Het oude normaal’ en ’het nieuwe normaal’ zijn termen die in deze coronatijd veel voorbij komen. De Engel van Hoorn vraagt zich af waar ’normaal’ voor staat. Het seizoen wordt in Het Octaaf afgesloten rond het thema ’Wat is het nieuwe normaal’.

Aan de orde komt de vraag ’wat noem je normaal’: welke criteria hanteer je en wie bepaalt wat normaal is? Normaal is doorsnee, gangbaar, gewoon, standaard. Wat als normaal wordt gedefinieerd hangt van de omstandigheden, van de tijd en van de cultuur. Economische groei, een begroeting met drie zoenen of - nu - vergaderen via een scherm.

De Engel van Hoorn staat op 30 mei stil bij de tijd na corona. Hoe de toekomst er dan uitziet, wat deze tijd geleerd en afgeleerd heeft en wat als normaal of abnormaal beschouwd wordt.

Limerick

Dat gebeurt onder andere met een limerickwedstrijd over ’het nieuwe normaal’. Een limerick is een kort versje van vijf regels volgens het rijmschema a-a, b-b, a, met de clou in de laatste rijmregel. In een perfecte limerick hebben regel een en twee negen lettergrepen, regel drie en vier vijf of zes lettergrepen en regel vijf weer negen lettergrepen.

Wie zich geïnspireerd voelt kan zijn of haar limerick met naam en e-mailadres/telefoonnummer uiterlijk 26 mei sturen naar groenendijk.f@planet.nl Een jury beoordeelt de inzendingen en reikt drie prijzen uit.

De bijeenkomst is zondag 30 mei van 15 tot 16.30 uur, inloop vanaf 14.30 uur. Deze middag is de prijsuitreiking van de limericks, waarvan een aantal op een groot scherm wordt vertoond. Ook zijn er een optredens van Yuri Konter en Kiki Faber en van Myrthe Bijlsma.

Net binnen