Zoektocht naar twee overvallers, na gewelddadige confrontatie met bewoonster IJmuidense Zeeweg

© archieffoto
IJmuiden

Twee mannen die afgelopen woensdag hebben geprobeerd een woning aan de IJmuidense Zeeweg te overvallen, zijn nog niet achterhaald. De politie is naarstig naar de mannen op zoek.

Bij de overvalpoging raakte een bewoonster van het huis aan de Zeeweg fiks gewond. De confrontatie met het duo speelde zich woensdagavond rond 21.30 uur af. De bewoonster deed de deur open nadat er was aangebeld, waarop twee onbekende mannen direct de woning in kwamen.

Worsteling

De bewoonster wilde voorkomen dat de mannen verder de woning in gingen. Tussen haar en de overvallers ontstond een worsteling. Beide mannen gebruikten het nodige geweld, aldus de politie.

Wellicht door het verzet van de vrouw en het tumult dat ontstond, vluchtten de twee daders weg zonder buit. Vermoedelijk gingen zij ervandoor in de richting van de Velserduinweg. De vrouw bleek meerdere verwondingen te hebben. De politie zette speurwerk in gang, maar de overvallers werden dus niet gevonden.

Accent

Een van de daders is een blanke man van ongeveer 40 jaar en 1.85 meter lang. Hij sprak Nederlands met een accent en heeft een sportief uiterlijk. Ook de andere overvaller is een blanke man, wiens leeftijd eveneens rond 40 jaar wordt geschat. Hij zou iets kleiner zijn dan zijn ’partner in crime’: ongeveer 1.80 meter. Deze man heeft een slank postuur en een donker ringbaardje.

De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die informatie hebben over deze mannen of over de woningovervalpoging. Ook krijgt zij graag eventuele camerabeelden van die avond, gemaakt in de directe omgeving van de woning.