Nog geen tips na vrijgeven beelden van mogelijke verdachten schietincident aan Steengracht in Den Helder

Den Helder

Er zijn bij de politie geen tips binnengekomen na het vrijgeven van de camerabeelden van twee mogelijke verdachten van het schietincident aan de Steengracht in Den Helder op 12 april.

De politie maakte dinsdag beelden wereldkundig van twee mannen die mogelijk betrokken waren bij het schietincident. „We zijn nog in afwachting van tips en er zijn nog geen aanhoudingen”, zo reageert een politiewoordvoerder. „Maar we zijn volop met het onderzoek bezig.”

Het filmpje is inmiddels rond de duizend keer bekeken. Daarop is te zien dat de verdachten vlak voordat er geschoten werd naar de Steengracht lopen. In het filmpje van een halve minuut is te zien dat een van de verdachten een opvallende trainingsbroek aan heeft met schuine strepen bij zijn onderbenen, aldus de politie. Beide mannen dragen witte schoenen en dragen donkere jassen.

De politie kreeg die zondagavond op 11 april rond half elf een melding binnen dat er schoten waren gelost in de omgeving van de Keizersgracht en de Steengracht. Uit onderzoek is gebleken dat de trekker op z’n minst tien keer is overgehaald. Bij meerdere woningen aan de Steengracht troffen agenten kogelinslagen aan.

Lees ook: Een kogelregen aan de Steengracht in Den Helder. Het beschoten huis was volgens de buren een broeinest van duistere praktijken. ’Een gerichte aanslag op een drugspand’

Lees ook: Meerdere woningen beschoten aan Steengracht in Den Helder [video]

Net binnen