De stranden en jachthavens in de Noordkop zijn wederom zo schoon dat ze dit seizoen opnieuw een blauwe vlag mogen voeren

De blauwe vlag is gehesen bij het strand in Den Helder.
© Foto aangeleverd
Het hijsen van de blauwe vlag op Willemsoord.
© Archieffoto Peter van Aalst
1/2
Den Helder

De stranden en jachthavens in de gemeenten Schagen, Hollands Kroon, Den Helder en Texel mogen dit seizoen weer een blauwe vlag voeren omdat ze beoordeeld zijn als schoon, veilig en duurzaam.

Het gaat in Den Helder om de stranden Duinoord, Zandloper en Julianadorp en de jachthavens WSC Breewijd /MBSOV, KMJC Den Helder, Jacht/Passantenhaven Willemsoord.

In Hollands Kroon heeft jachthaven Marina Den Oever een blauwe vlag bemachtigd. De Schager stranden in Groote Keeten, Sint Maartenszee, Petten en Callantsoog kregen er ook een.

Ook de waddenhaven Texel is dit jaar uitgerust met een blauwe vlag. Het is al de negentiende jaar op rij dat de haven als schoon, veilig en duurzaam wordt beoordeeld.

,,Het is ieder jaar weer een kroon op ons werk. Dat een onafhankelijke organisatie ons beoordeelt en onze stranden de Blauwe Vlag certificering waard vindt”, zegt Jan Roelofsen van de Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN).

,,We investeren veel in een kwalitatief goed product waarbij duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn. De criteria verbonden aan de blauwe vlag vormen daarbij een goed instrumentarium. Iedereen binnen onze organisatie weet waaraan wij moeten voldoen om in aanmerking te komen voor deze jaarlijkse onderscheiding. Gelukkig kunnen we ook onder de Covid-19 regels voldoen aan de criteria van de blauwe vlag.”

Normaal gesproken zou de blauwe vlag in de Hanzehaven in Elburg uitgereikt worden tijdens de jaarlijkse nationale ceremonie begin mei. Door corona gaat deze niet door.

Net binnen