Veel animo voor zonnepanelen met subsidie via gemeente Den Helder. Meedoen kan nog een paar dagen

© Foto ANP
Den Helder

De belangstelling voor zonnepanelen op het dak is groot in Den Helder. Dat meldt de gemeente.

’De gezamenlijke inkoopactie zonnepanelen via het Duurzaam Bouwloket is een succes. Op dit moment hebben zeker 370 inwoners zich ingeschreven. Lokale installatiebureaus zijn al begonnen met het plaatsen van de zonnepanelen. Daarmee genieten veel woningeigenaren deze zomer al van zelf opgewekte zonnestroom’, aldus de gemeente.

Gertjan van Keulen regelt als projectleider samen met het Duurzaam Bouwloket de gezamenlijke inkoop. Volgens hem zijn er verschillende redenen waarom er zoveel mensen zich inschrijven.

Spaarrente

„We zitten allemaal noodgedwongen thuis en geven bijna geen geld uit. De spaarrente is erg laag. Mensen kijken naar investeringen waarmee ze wat terug kunnen verdienen. Met zonnepanelen heb je direct rendement doordat je elektriciteitsrekening daalt. Veel deelnemers vinden het een fijn idee dat lokale installateurs de panelen plaatsen. Op die manier stimuleren ze toch ook de werkgelegenheid in eigen regio.”

De gemeente ondersteunt de gezamenlijke inkoopactie met subsidie van de provincie Noord-Holland. Inschrijven op de actie kan nog tot en met 9 mei via v1.duurzaambouwloket.nl/actiedenhelder

Net binnen