Blauwe Vlag voor stranden Castricum, Heemskerk; ook voor jachthavens Uitgeest en Akersloot

De jachthaven Uitgeest.
© foto buch
Castricum/Uitgeest

Ook dit seizoen mag de Blauwe Vlag gehesen worden aan de stranden van Heemskerk en Castricum, de jachthaven Uitgeest en de jachthavens ’t Hoorntje en ARZV-ZM in Akersloot.

De Blauwe Vlag is een internationaal kwaliteitskeurmerk. In Nederland zijn er 56 stranden en 127 jachthavens die voldoen aan de eisen rond milieu, veiligheid en toegankelijkheid en daarmee de Blauwe Vlag mogen voeren.

Jachthaven Uitgeest mag dit jaar voor de 15e keer het Blauwe Vlag-keurmerk mét Groene Wimpel hijsen. Deze Groene Wimpel is een waardering voor extra inspanningen die de koplopers van Blauwe Vlag-jachthavens verrichten op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

De jaarlijkse landelijke uitreiking gaat dit jaar niet door vanwege de coronamaatregelen. De locaties krijgen de vlag opgestuurd.

Onderscheiding

De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks in ruim 50 landen wordt toegekend aan stranden en jachthavens.

De Blauwe Vlag is één jaar geldig. Jaarlijkse zijn er controles om te zien of nog aan de vereisten wordt voldaan.

De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieuorganisatie.

Net binnen