Wederom autobrand in Den Helder: derde incident in korte tijd, ook nu wordt gedacht aan brandstichting

Van de voorkant van de wagen is niets meer over.
© GLOCALmedia
© GLOCALmedia
© GLOCALmedia
© GLOCALmedia
1/4
Den Helder

Wederom is een (geparkeerde) auto uitgebrand in Den Helder, en net als bij de vorige keren wordt brandstichting niet uitgesloten.

Ditmaal ging het dinsdagavond rond 22.40 uur mis op een parkeerplaats tussen de Brouwerstraat en de Nieuwstraat in. De brandweer, die vanwege de smalle straten moeite had om bij de auto te komen, wist het vuur onder controle te krijgen, maar het voertuig was niet meer te redden. De wagen is verwoest. Van het dashboard en het interieur is niets meer over en de voorkant is zelfs volledig weggebrand. Ook het pand waartegen de wagen stond, liep schade op door de hitte en de vlammen.

De brandweer kon de auto niet meer redden.
© GLOCALmedia

De politie houdt rekening met brandstichting en is om die reden een onderzoek gestart. Aan buurtbewoners werd gevraagd of zij iets hadden gezien. De plek rond de auto werd afgezet met linten. In een persbericht roept de politie getuigen op om zich te melden.

Interieur gesmolten

Op 24 april moest de brandweer om dezelfde reden uitrukken. Toen waren twee auto’s niet bestand tegen verwoestende vlammen aan het Louisehof in Den Helder. Daarbij raakte ook een derde wagen zwaar beschadigd.

Vier dagen daarvoor, op 20 april, vloog een voertuig in brand aan de Lekstraat. Door de hitte smolt het interieur van de wagen.

In 2020 was er juist nog een daling van het aantal autobranden in de Noordkop. Het ging met een kwart omlaag: van 56 naar 41.

Net binnen