In Noordkop zijn er 44 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Positief geteste inwoner gemeente Schagen in ziekenhuis opgenomen

Schagen

In de Noordkop zijn woensdag 44 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat zijn er twee meer dan een dag eerder. Op Texel is een plotselinge, sterke stijging te zien.

Het gaat om achttien inwoners van de gemeente Schagen, elf mensen in zowel Den Helder als op Texel en vier besmettingen in Hollands Kroon. Dat blijkt uit de dagelijkse cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD Hollands Noorden.

Met elf nieuwe gevallen breekt Texel door de grens van in totaal vijfhonderd besmettingen. Sinds de uitbraak in maart 2020 is het virus bij 502 bewoners ontdekt.

Ziekenhuis

Een inwoner van de gemeente Schagen is als gevolg van corona in het ziekenhuis opgenomen. Het is in totaal de vijftigste ziekenhuisopname van iemand uit die gemeente en de 162ste in de Noordkop.

Er zijn woensdag geen sterfgevallen gemeld in de Noordkop. Wel is een inwoner van de gemeente Alkmaar komen te overlijden aan het virus.

Lees ook: Na lange tijd eist corona weer een dodelijk slachtoffer in gemeente Schagen. In Noordkop 42 nieuwe besmettingen geconstateerd

Net binnen