Haarlemse groepen geselecteerd voor Popronde 2021, maar in Haarlem zullen ze niet te zien zijn

Leah Rye, geflankeerd door Koen Alvarez en Maaike de Wit, tijdens een optreden in februari 2020. Zij is nieuwkomer bij de Popronde.
© Archieffoto
Haarlem

De 2020-editie van het landelijke reizende festival de Popronde werd eerst verschoven en vervolgens geannuleerd, omdat concerten in volgepakte cafés en op andere publieke plaatsen niet mogelijk waren.

Wat komend najaar betreft heeft de organisatie er echter alle vertrouwen in. Vanaf september zullen in twaalf achtereenvolgende weekenden ruim veertig steden aangedaan worden, waarbij Haarlem op vrijdag 8 oktober aan de beurt is.

Volgens de Popronde-regels zullen Haarlemse artiesten niet in de eigen stad te zien zijn, maar wel op zoveel mogelijk andere plaatsen. Bij de selectie van de ruim honderd deelnemende groepen en solisten veel namen die ook al voor de afgelaste 2020-editie uitgekozen waren.

Daartoe behoren voormalig Acda Award winnaar Ellij, Adca Award-finalist POM en het kleurrijke popcollectief Guyy. Nieuw in de selectie is singer-songwriter Leah Rye.

Niet echt Haarlems, maar wel sterk met de Spaarnestad verbonden zijn voormalig Acda Award finalist Minor Citizen en de Leidse singersongwriter Melle die in 2019 de Leidse Nobel Award won en tegenwoordig aan het conservatorium InHolland studeert.

Net binnen