Na lange tijd eist corona weer een dodelijk slachtoffer in gemeente Schagen. In Noordkop 42 nieuwe besmettingen geconstateerd

Schagen

Het coronavirus heeft na lange tijd weer een dodelijk slachtoffer geëist in de gemeente Schagen. Het is de 55ste coronadode in die gemeente sinds de uitbraak nu iets meer dan een jaar geleden.

Op 31 maart werd voor het laatst een corona-gerelateerd sterfgeval gemeld in de gemeente Schagen. In de Noordkop zijn tot dusverre 128 dodelijke slachtoffers te betreuren.

Daarnaast is er een inwoner van de gemeente Den Helder in het ziekenhuis opgenomen als gevolg van corona. Het is de 58ste ziekenhuisopname van iemand uit Den Helder of Julianadorp en in totaal de 161ste in de Noordkop.

Intensive care

In het Noordwest Ziekenhuis (NWZ) in Alkmaar liggen momenteel veertig coronapatiënten: twaalf op de intensive care en 28 op verpleegafdelingen. ,,De druk blijft onverminderd hoog’’, aldus woordvoerster Marieke de Vries.

In de regio zijn dinsdag 42 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er ook precies 42 minder dan een dag eerder, maar die cijfers waren door een storing in de tellingen vertekend.

De nieuwe positief geteste personen zijn zestien inwoners van de gemeente Schagen, veertien van Hollands Kroon, tien van Den Helder en twee Texelaars. Dat blijkt uit actuele informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD Hollands Noorden.

In de regio Alkmaar zijn dinsdag 84 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd, in West-Friesland 54. De teller sinds de virusuitbraak medio maart vorig jaar in Noord-Holland komt daarmee op 60.649 mensen die corona hebben gehad of nog steeds met het virus kampen.

Lees ook: Priktenten in Alkmaar en Middenmeer blijven door storm dicht, ook teststraat in Den Helder gesloten; circa 1100 afspraken zijn afgezegd

Lees ook: Ook in de Noordkop is het zogeheten inhaaleffect maandag merkbaar in de besmettingscijfers. Gemeente Schagen breekt door de grens van in totaal 4.200 positief geteste inwoners

Net binnen