Premium

’Serieus werk met prettig sociaal contact’, omschrijft Wim Schras zijn vrijwilligerswerk bij Natuurwerkgroep Huizen. We helpen een ochtendje mee in strijd tegen Japanse duizendknoop

Bossen braam en andere woekeraars van de akkerrand oud Bussum. Links Wim Schras.
© Foto Edward Zwaan
Huizen

’Proef ons plezier, het kleine geluk, de samenhorigheid’, schrijft Wim Schras (74) in het voorwoord van het boekje ’15 jaar Natuurwerkgroep Huizen van het GNR’ (Goois Natuurreservaat). Hij werkt sinds vier jaar als vrijwilliger bij de werkgroep en is inmiddels coördinator van de donderdagochtendgroep. De coördinator bedacht het raamwerk voor het boekje en vroeg de overige vrijwilligers om een bijdrage. Dat heeft hij geweten: zijn mailbox stroomde vol met mooie anekdotes en foto’s, goed voor een boekwerk van 72 pagina’s. „Het was een feestje om alles te mogen lezen.”

„Je leert dat je nog meer kunt”, vertelt Wim over het werk. Hij werkte jarenlang in het onderwijs. „Bij mij was biologie zo’n ondergeschoven kindje. Daarover heb ik van Frank Sikking (coördinator van dinsdag- en woensdaggroepen) heel veel geleerd.”

Net binnen