Politie arresteert man die zich verschanst heeft in woning in Soest, buurtbewoners applaudisseren bij arrestatie

© Caspar Huurdeman
© Caspar Huurdeman
© Caspar Huurdeman
© Caspar Huurdeman
© Caspar Huurdeman
1/5
SOEST

De politie heeft zondag aan het einde van de avond, met groot vertoon, een man gearresteerd in een woning aan de Rubenslaan in Soest. De verdachte zou zich verschanst hebben in de woning. De politie was afgekomen op een melding van overlast en een dreigende sfeer. De man is uiteindelijk „feitelijk gearresteerd voor vernieling”, meldt de politie maandagochtend.

Er was een grote politiemacht aanwezig om de man te arresteren, evenals de brandweer. De brandweer heeft, met enig geweld, zich toegang verschaft tot de woning. Daarna trokken maarliefst zes agenten de woning in, gewapend met een hondengeleider voorop, met erna agenten die tasers in hun handen hadden. Het is nog onbekend of er ook andere personen aanwezig waren in de woning.

© Caspar Huurdeman

Iets later werd de man uit de woning gehaald, iets dat de aanwezige agenten enige moeite kostte. Verschillende buurtbewoners verlieten bij de arrestatie hun woningen en, zo meldde een persfotograaf die aanwezig was, applaudisseerden toen de verdachte de woning uit werd gehaald. Zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen bij de arrestatie.

Net binnen