Premium

’Lekker fel over politiek discussiëren, maar wel met respect voor andere meningen’. PvdA-jubilarissen in Schagen rekenen op winst bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022

Secretaris Jan Muntjewerf overhandigt coronaproof de bekende rode roos en een jubileumspeld aan Karel Numan voor vijfentwintig jaar lidmaatschap van de PvdA. Martin van der Jagt (rechts) en Rienk Mud (tweede van links) kregen zelfs een speldje voor vijftig jaar partijtrouw. Links wappert wethouder Hans Heddes met de partijvlag.
© Foto Marc Moussault
Schagen

„De politiek van nu is niet spijkerhard, nee. Het is nog veel erger: steeds vaker is het onbeschoft en puur op de man. Dat moet anders, het moet respectvol blijven. Je mag best een andere mening hebben, maar ik ook. Alleen hoef je dan nog steeds niet beledigend te worden. Door mij neer te zetten als ’verrader’ bijvoorbeeld.”

Heldere taal van drie Schagense leden van de Partij van de Arbeid (PvdA), de sociaaldemocratische partij bij uitstek die de laatste jaren de grote rol van betekenis kwijtspeelde die het jarenlang in het politieke spectrum had. Niet zomaar leden trouwens: Rienk Mud en Martin van der Jagt al een halve eeuw en Karel Numan de helft daarvan.

Net binnen