Hovocubo neemt per direct afscheid van Younes Daari: ’Het team- en clubbelang gaat boven persoonlijk belang’

Younes Daari in actie tijdens de voorronde van de Champions League die Hovocubo dit seizoen afwerkte in Noorwegen. Het spelen op Europees niveau noemde Daari bij zijn overgang als een van de redenen om ja te zeggen tegen Hovocubo.
© Archieffoto
Hoorn

Aan de samenwerking tussen Hovocubo en Younes Daari is een abrupt einde gekomen. De Hoornse zaalvoetbalclub maakte zaterdag bekend dat het per direct afscheid neemt van de linkspoot.

Hovocubo pikte Daari in de zomer van 2020 op bij Veerhuys. In het shirt van de stadsgenoot had de Alkmaarder zich met 32 treffers toen net laten kronen tot topscorer van de (vroegtijdig afgebroken) eredivisie. Als reden voor het even snelle als plotselinge afscheid noemt Hovocubo ’een vertrouwensbreuk die is ontstaan met het bestuur en een onwerkbare situatie met de spelersgroep en technische staf.’

,,Er is een afspraak voor meerdere seizoenen gemaakt, maar desondanks is speler (Daari, red.) toch in gesprek gegaan met andere partij(en)’’, geeft Hovocubo hierop in een persbericht een toelichting. De club of clubs in kwestie waarmee dit zou zijn, worden niet genoemd. ,,Hierdoor is een vertrouwensbreuk ontstaan, wat ervoor heeft gezorgd dat er per direct afscheid wordt genomen, ongeacht of er nog play-offs worden gespeeld voor het Champions League-ticket van komend seizoen. Dit alles om aan te geven dat dergelijk gedrag niet geaccepteerd wordt en het team- en clubbelang boven persoonlijk belang gaat’’, valt verder in het persbericht te lezen.

Daari is zaterdagmiddag gevraagd om commentaar op het besluit van Hovocubo, maar geeft dit liever in een later stadium.

In een eerder stadium al maakte Hovocubo de komst van twee spelers bekend. Ilias Bouzit komt over van FC Marlène en Yoshua St Juste keert na één seizoen bij Leekster Eagles weer terug in sporthal De Opgang. Van de huidige spelersgroep maakte Hovocubo tot op heden bekend dat Hicham Aklalouch, Mats Velseboer, Appie Attahiri, Dave Stet en Lahcen Bouyouzan bij de club blijven.

Net binnen