Premium

Tweederde van de leerlingen van de te sluiten Soester PWA-school zijn onderdak, toekomst van gebouw is onduidelijk; Wethouder Dijkhuizen: ’Eerst de kinderen, het gebouw komt nog wel’

De arkante PWA op de Beetzlaan in de Soester wijk ’t Hart.
© cyclomedia
Soest

Op dit moment hebben 32 van de 48 leerlingen de deze zomer sluitende Prins Willem-Alexanderschool in Soest hebben inmiddels een nieuwe school gevonden. Dat meldde wethouder Harrie Dijkhuizen donderdagavond in de Soester gemeenteraad. Wat er met het vrijkomende schoolgebouw gaat gebeuren, Dijkhuizen heeft nog geen idee. ,,Onze prioriteit ligt nu bij de kinderen, dat gebouw zien we later wel.”

Dit voorjaar maakte de Stichting Eemland Educatief (STEV) voor de buitenwacht redelijk plompverloren bekend dat de PWA deze zomer zou sluiten. Een verrassing was het desondanks ook niet, de school aan de Beetzlaan blijft al jaren hangen rond een leerlingenaantal van vijftig. Ook een stevige renovatie van het schoolgebouw enkele jaren geleden zorgde niet voor groei. ,,Het is de school die op een gegeven moment heeft besloten dat het onverantwoord is om door te gaan”, stelt Dijkhuizen. ,,En deze conclusie wordt gedeeld door de medezeggenschapsraad en door andere schoolbesturen.”

Net binnen