Lokale omroep beginnen? Het kan in Soest, want de plaatselijke zendmachtiging moet opnieuw worden toegewezen

Soest

De zendmachtiging voor de lokale omroep in Soest moet opnieuw worden toegewezen. Eigenlijk heeft Radio Soest nog een zendmachtiging tot eind 2024, maar omdat deze lokale omroep is opgegaan in de streekomroep Eemland 1 is er een nieuwe situatie ontstaan.

Kandidaten voor de Soester zendmachtiging kunnen zich tot 3 juni melden bij het Commissariaat voor de Media. In principe komt alles en iedereen in aanmerking, zolang er maar aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Deze voorwaarden zijn hier te vinden. De Soester gemeenteraad beoordeelt de aanvragen en stelt een advies op voor het Commissariaat voor de Media. Het CvdM verleent dan een aanwijzing voor een periode van vijf jaar.

Het ligt uiteraard in de lijn der verwachting dat in elk geval streekomroep Eemland 1 zich zal melden in Soest. Deze streekomroep is een fusie van de lokale omroepen in Soest, Baarn, Bunschoten, Amersfoort en Leusden, en wil in al deze plaatsen gaan uitzenden. In Amersfoort/Leusden is ondertussen een kaper op de kust verschenen: het door RTV Utrecht en BDU Media opgerichte Nieuwsplein 33 dingt ook mee naar de zendmachtiging in die plaatsen.

Net binnen