Premium

’Plezier staat bij ons altijd voorop. Maar ook wij moeten continu kritisch naar onszelf kijken’’, zegt onderscheiden trainster Liesbeth Klinkhamer van Turncentrum Waterland

Liesbeth Klinkhamer tijdens de buitentraining van Turncentrum Waterland op de atletiekbaan van NEA Volharding.
© Foto: Wim Egas
Purmerend

Liesbeth Klinkhamer, verenigingsmanager en trainster bij Turncentrum Waterland, werd deze week benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hoewel ze trots is op de waardering, is het voor haar geen reden om naast haar schoenen te lopen. Het plezier in de turnsport blijft haar drijfveer.

Net als voorzitter Dick Bart werd Liesbeth Klinkhamer-Abertsma afgelopen maandag verrast met een koninklijke onderscheiding. Zij is ruim dertig jaar actief in de turnsport en staat sinds 1996 jaarlijks met turn(st)ers aan de start bij de Nederlandse kampioenschappen. Destijds onder de vlag van Hercules Beemster, sinds 2017 met Turncentrum Waterland: een samenwerking tussen Hercules Beemster en Gymnet Purmerend. ,,De afgelopen dertig jaar hebben we veel mooie dingen neergezet. Dat dit wordt gewaardeerd is een bekroning op mijn werk. Maar we hebben het met zijn allen gedaan. Als ik in mijn eentje de kar had moeten trekken, dan had ik lang niet zoveel plezier gehad,” zegt ze.

Net binnen