Premium

Er komt een dag dat het weer kan, met al je collega’s naar kantoor. Een verademing of overbodig? Werkgevers bereiden zich voor op de toekomst

Hoewel veel bedrijven nog geen solide post-coronaplan hebben, is er de verwachting dat personeel minder naar kantoor zal komen.
© Foto Pexels.
Noordkop

De een snakt ernaar om het huis uit te kunnen, maar de ander gedijt prima zo. Als we na de coronacrisis weer met z’n allen op kantoor mogen werken, zal het hoe dan ook anders zijn. Werkgevers proberen verwachtingen in kaart te brengen.

„We hebben het er nog niet over gehad”, vertelt Nils van Heijst, bestuurder bij Stichting Meerwerf die een kantoor heeft in Den Helder. „Online contact heeft zo zijn voordelen, maar natuurlijk zien we ook een aantal noodzakelijke dingen die missen. Het echte contact, teamvorming. Mocht alles morgen weer normaal zijn, schat ik in dat we voor een deel naar kantoor gaan, maar dat een deel van de mensen ook thuis blijft werken. Het zal een combinatie van de twee worden, zodat je het goede van beiden pakt.”

Net binnen