Premium

Vaccineren wordt een cultureel feestje in theater De Speeldoos, als het aan directeur Tom van der Poel ligt; ’Met live-muziek bijvoorbeeld, veel leuker dan zo’n koele priklocatie’ [video]

Tom van der Poel gaat cultureel Baarn betrekken bij de vaccinatielocatie in zijn ttheater.
© archieffoto studio kastermans
Baarn

Ze hebben nog even overwogen om het vaccineren pontificaal op het podium te doen, in de grote theaterzaal met de bekende rode pluchen stoelen. Maar dat bleek praktisch toch wat onhandig. De vaccinatielocatie die binnenkort van start gaat in het Baarnse theater De Speeldoos opent daarom in het theatercafé. ,,Ook gezellig”, vindt directeur Tom van der Poel. ,,We gaan er wat van maken zodat dat vaccineren op een leukere manier gaat dan in zo’n koele priklocatie.”

Wanneer de eerste prik kan worden gezet in het Baarnse theater is nog onduidelijk. Het wachten is op beschikbare vaccins. ,,Ik heb vanochtend nog contact gehad met de GGD. Er is geen datum bekend, want de vaccins zijn nog niet beschikbaar. Dat we hier in De Speeldoos gaan vaccineren is wel zeker, maar wanneer, dat is nog afwachten”, schetst theaterdirecteur Tom van der Poel.

Net binnen