Fietsboot over de Eem gaat zaterdag alsnog in de vaart; Uit solidariteit gewacht op heropening van terrassen

De fietsboot op de Eem.
© archieffoto studio kastermans
Soest, Baarn

Fietsboot Eemlijn gaat zaterdag weer in de vaart. Normaliter begint de dienstregeling van de fietsboot elk jaar op 15 april, maar vanwege de coronabeperkingen was dat dit keer uitgesteld tot ook de horeca weer open zou gaan. Passagiers kunnen van tevoren een plekje reserveren via www.eemlijn.nl.

De eerste afvaart van het jaar is zaterdag om tien uur in Amersfoort. De fietsboot zakt dan zoals gebruikelijk de Eem af, met tussenstops in Soest, Baarn en Eemdijk, om tussen de middag in Spakenburg aan te komen. ’s Middags is het dezelfde route, maar dan weer terug naar Amersfoort. Einddoel is de ene dag Spakenburg en de andere dag Huizen. De exacte dienstregeling is te vinden op www.eemlijn.nl.

De fietsboot is uit solidariteit met de horeca niet eerder gaan varen. Nu de terrassen weer open mogen, vindt ook de fietsboot het tijd om te gaan varen. Hoewel de boot al om tien uur vertrekt uit Amersfoort, gaat de catering aan boord pas om 12 uur open. Deze tij geldt immers ook voor de horecaterrassen.

Aan boord geldt een aantal coronaregels. Zo is het dragen van een mondkapje verplicht aan boord, behalve op de zitplaatsen buiten op het bovendek. Passagiers met ziekteverschijnselen wordt de toegang geweigerd.

Net binnen