Premium

De Landsmeerders en Wormerlanders die écht een woning nodig hebben, kunnen niet twintig jaar wachten: ’Ik ga af en toe naar de camping om even een eigen leefruimte te hebben’

Asha Braaksma en haar zoontje Mykel wonen bij haar ouders op zolder.
© Foto Ella Tilgenkamp
Wormer/Landsmeer

22 jaar wachten voor een sociale huurwoning in gemeente Landsmeer, bijna twintig jaar voor gemeente Wormerland. Deze onderzoeksresultaten van de NOS zijn voor veel woningzoekenden uit de regio zorgelijk. Wat vinden zij van de lange wachttijden en waar komen die cijfers eigenlijk vandaan?

Gemeenten Wormerland en Landsmeer blijken samen de top twee van Nederland te zijn qua langste wachttijden voor een sociale huurwoning. Dat werd afgelopen weekend bekend, na uitgebreid onderzoek van de NOS. Landsmeer staat op één, met 22 jaar en één maand. Wormerland staat op twee met negentien jaar en elf maanden. De specificaties over hoe lang het precies duurt vanaf het moment dat je actief zoekt, tot het vinden van een woning in Wormerland of Landsmeer, zijn niet bekend. De resultaten zijn gebaseerd op inschrijfduur, dus vanaf het moment dat men zich inschrijft.

Net binnen