Premium

’Dat ik mijn kinderen straks niet kan troosten als ik overlijd, daar zit mijn grootste pijn’. Sandra Botman (52) houdt een openhartige blog bij over zeer zeldzame spierziekte

Met haar blog, die ook gedeeld wordt op de plaatselijke nieuwssite, hoopt Sandra Botman een drempel te verlagen. ,,Voel je niet bezwaard om me aan te spreken, ik ben nog gewoon Sandra.”
© Foto Marcel Rob
Wervershoof

Ze hield altijd al van schrijven. Gedichten, verhalen. Maar dan moest Sandra Botman (52) wel een onderwerp hebben. En dat heeft de inwoonster van Wervershoof, sinds 3,5 jaar geleden bij haar de uitzonderlijk zeldzame progressieve spierziekte FOSMN geconstateerd werd. Op internet houdt ze er een openhartige blog over bij.

Pagina’s vol heeft Sandra Botman inmiddels over haar ziekte geschreven. Voor zichzelf, maar vooral ook voor anderen. ,,Het mooie is ook dat het een hele grote drempel wegneemt voor mij”, legt ze uit. ,,Het zorgt ervoor dat ik me niet zo snel schaam voor mijn beperkingen en het geeft veel openheid, waardoor ik hoop dat een ander zich niet bezwaard voelt om mij aan te spreken. Ik ben gewoon nog Sandra.”

Net binnen