Brian Douwes heeft geen last van ringroest en slaat zijn tegenstander knock-out. Beverwijker hoopt eind van het jaar in actie te komen op gala in Beverwijk [video]

Brian Douwes.
© Foto Ron Pichel
Praag

Brian Douwes is met een goed gevoel teruggekeerd uit Praag. In de Tsjechische hoofdstad sloeg hij zijn tegenstander David Vins in de tweede ronde knock-out tijdens een gala van het One Championship.

Douwes kwam sterk voor de dag tijdens de kickbokswedstrijd op zaterdagavond. De Beverwijker sloeg Vins in de eerste ronde ook al bijna knock-out.

„Hij ging neer, maar wist vlak voor de bel toch weer op te staan. Nadat hij een minuutje kon bijkomen, raakte ik hem aan het begin van de tweede ronde weer hard, waarna de partij voorbij was. Vins gaf goed tegenstand, hij gaf mij een knietje die me naar adem deed happen, maar gelukkig hoefde er geen jurybeslissing bij aan te pas te komen. Vaak zijn die in het buitenland van de vechter met thuisvoordeel.”

(Tekst gaat door onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Beelden van de partij tussen Douwes en Vins.

Douwes had dus geen last van ringroest, want hij had al een tijdje niet op het canvas gestaan. „De voorbereiding was ook rommelig, omdat onze sportschool dicht was, maar dat heeft gelukkig geen invloed gehad op mijn prestaties.”

Douwes maakte goede indruk bij de organisatie van het One Championship, want in juli mag de kickbokser van Team Spirit weer terugkomen in Praag voor een gala dat in de buitenlucht zal plaatsvinden. „One is een vergelijkbare organisatie als Glory, alleen doen ze in Nederland niks, daarom is het niet zo bekend. Ze richten zich vooral op Azië.”

De Beverwijker gaat zich daarna focussen het Rings gala op zaterdag 23 oktober in sporthal de Walvis. „Dan heb ik zelf thuisvoordeel.”

Net binnen