Eindelijk heeft Westfriezen zijn parkeerterrein, na acht maanden vertraging. Mét Kiss and Ride cirkel

Nico Bennis, Patrick Besseling en Piet Roos van Westfriezen kijken naar de afronding van het werk aan de Kiss and Ride strook aan het eind van de nieuwe parkeerplaats.
© Foto Mediahuis
Zwaag

SV Westfriezen moest even geduld hebben, maar nu is dan eindelijk de grote parkeerplaats open (ingang Oostergouw, bij de GGD-testlocatie). Er is zelfs een Kiss and Ride cirkel.

Mannen van Heijmans brachten vrijdagmorgen de belijning aan, voorzagen paden van genderneutrale poppetjes en spoten NP’s op strategische plekken. Bestuursleden van Westfriezen stonden er tevreden naar te kijken. ,,We zijn superblij’’, zei Piet Roos, die het accommodatiebeheer doet. ,,Waar het ons om gaat is het perspectief dat de overlast in de omgeving Julianalaan nu voorbij is.’’

Het parkeerplaatsje bij de hoofdingang van Sportpark ’t Krijt aan de Wilhelminastraat was al te krap, maar werd vorig jaar nog verkleind door de aanleg van fietsenstallingen. De tijdelijke parkeerplaats voor 140 auto’s had tijdig een oplossing moeten bieden. Hij was in augustus al bijna klaar, toen de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord het werk liet stilleggen omdat de ontwikkelaar die hier een woonwijk wil aanleggen - VOF Rozenbuurt - geen ontheffing had gevraagd in het kader van de Natuurbeschermingswet.

In allerijl werden nood-parkeerplekken in Zwaag aangewezen en tijdens weekenden met bekerwedstrijden werden in het dorp verkeersregelaars ingezet om te voorkomen dat er problemen zouden ontstaan.

(Tekst gaat door onder de foto)

Piet Roos zet het toegangshek vast aan de kant van de Oostergouw.
© Foto Mediahuis

Inmiddels zijn alle papieren in orde en is het werk aan de parkeerplaats afgerond. Speciale aandacht is besteed aan de uitgang bij Oostergouw 7. Daar staat nu een stopbord en is ook STOP op de weg gespoten, om te voorkomen dat aanrijdingen ontstaan tussen verkeer dat van de parkeerplaats komt en auto’s die van en naar de teststraat rijden.

(Tekst gaat door onder de foto)

Westfriezen moest even geduld hebben, maar heeft nu de beschikking over een ruime parkeerplaats met 140 plekken.
© Foto Mediahuis.

Westfriezen gaat breed bekendmaken dat het de bedoeling is met auto’s en motoren voortaan naar de Oostergouw te rijden en alleen (brom)fietsen en scooters te stallen bij de Wilhelminastraat. ,,Nu maar hopen dat ze de adviezen opvolgen’’, zegt Roos. ,,Maar we gaan uit van de goede wil van mensen.’’

Net binnen