Speurtochten voor kinderen en online borrelen op Koningsdag in Santpoort-Noord en Driehuis

De optocht door Santpoort-Noord gaat ook dit jaar niet door.
© archieffoto United Photos / Toussaint Kluiters
Santpoort-Noord

Om Koningsdag op dinsdag 27 april niet ook dit jaar stil voorbij te laten gaan, zijn er in Santpoort-Noord en Driehuis enkele activiteiten georganiseerd.

In Santpoort-Noord kunnen kinderen, met hun ouders, meedoen aan een dorpsspel. Aan de hand van foto’s doorkruisen zij het hele dorp om een puzzel op te lossen. Speciaal voor dit spel heeft de Oranjevereniging Santpoort een feloranje partytent aangeschaft. Deze tent wordt ergens in het dorp neergezet - waar dat is, wordt zaterdag bekend gemaakt - en doet op Koningsdag dienst als limonadepost.

Voor de oudere inwoners is er een digitale pubquiz waaraan zij vanuit hun eigen luie stoel kunnen deelnemen. Om het extra feestelijk te maken, is er een borrelpakket te koop. In dit pakket, met producten van plaatselijke ondernemers, zitten onder meer een fles wijn, Santpoorts bier, kaas en worst. De pakketten zijn op Koningsdag af te halen bij de oranje tent. Inschrijven voor de activiteiten en het borrelpakket bestellen kunnen via www.ovsn.nl

(Tekst gaat door onder de foto)

Het Koningsveldje in Driehuis blijft ook dit jaar leeg.
© archieffoto United Photos/Toussaint Kluiters

Oranjebitter

Oranjevereniging Driehuis houdt op Koningsdag voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar een speurtocht door het dorp. Vanaf 24 april ligt er voor de kleintjes bij diverse winkels een kleurplaat klaar. Bewoners van Huis ter Hagen krijgen op 27 april een gezonde attentie.

Bij café Middeloo zijn koninklijke borrelhappen, met een gratis shotje huisgemaakte oranjebitter, te bestellen. Grand-café Valerius verkoopt op Koningsdag de IKWILLEM burger en patat. Kinderen kunnen een suikerspin laten draaien en er is live muziek - alles coronaproof.

Meer informatie over Koningsdag in Driehuis op www.ovdriehuis.nl

Net binnen