’Het voelt als een stukje uitstel van executie’; KledingPUNT Zeevang Oosthuizen mag nog iets langer in de Grote Kerk blijven

Adinda van Oorschot in de Grote Kerk van Oosthuizen.
© Archieffoto Ella Tilgenkamp
Oosthuizen

KledingPUNT Zeevang Oosthuizen mag nog iets langer in de Grote Kerk blijven. Daarna zit initiatiefneemster Adinda van Oorschot echt zonder onderkomen.

Eigenlijk zou het kledingpunt voor minderbedeelde gezinnen nu al geen onderdak meer hebben. De Oosthuizense Adinda kon namelijk tot half april in de Grote Kerk in haar woonplaats terecht. Dan zouden de exposities weer beginnen en was de ruimte niet meer beschikbaar. Aangezien dat laatste nog niet zover is, mag ze nu tot 1 juni in de kerk blijven. ,,Maar dan moeten we er echt uit’’, zegt ze.

Vorige maand leek het kledingpunt voor langere tijd gered. Adinda had de sleutel gekregen van een ruimte in voormalig cultureel centrum De Watering. Ze stond al met de verfblikken in de aanslag, toen ze werd teruggefloten. Eerst door de projectontwikkelaar die daar bouwplannen heeft en vervolgens ook door de gemeente Edam-Volendam.

Nog altijd weet ze niet waar ze na 1 juni aan toe is. ,,Het voelt nu als een stukje uitstel van executie. Ik begin er wel een hard hoofd in te krijgen dat we ons werk kunnen voortzetten’’, besluit ze.

Net binnen