Premium

Baarn wil toeristentram Trijntje Cornelia laten rijden met stops bij parels in het dorp; Gemeente scoort regionaal bovengemiddeld met minder winkelleegstand in corona-rampjaar

Trijntje Cornelia reed eerder in Bunschoten.
© Foto PR
Baarn

Baarn scoort in de regio bovengemiddeld goed met amper terugloop van het aantal fysieke winkels (-0,7 procent) in het corona-rampjaar. Zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Meer samenwerking van ondernemers blijkt in deze barre tijden vruchten af te werpen. Zo hebben zij de handen ineen geslagen met één afhaalpunt van meer winkels om te zorgen dat klanten niet diverse adressen af moeten voor hun click&collect-bestellingen via internet.

,,We zien elkaar minder als concurrenten en meer als collega’s. Met Valentijnsdag hebben we met veertien plaatselijke ondernemers een box samengesteld met gerechtjes van horecazaken en producten van de notenbar, kaasboer en slager. We zijn zelfs al bezig om te kijken of er van de zomer een toeristisch hop-on-hop-off trammetje kan gaan rijden langs de parels van Baarn. Vanaf het station naar onder meer de Wintertuin, Kasteel Groeneveld, Paleis Soestdijk en het centrum, waar een stop kan worden gemaakt voor een drankje en een hapje”, aldus bedrijfsleider Ruud Bouwman van Eethuys-café De Generaal.