Hardlopen in coronatijd bij AV Zuidwal in Huizen

De trainers van atletiekvereniging Zuidwal staan klaar voor de lessen.
© Foto AV Zuidwal
Huizen

Atletiekvereniging Zuidwal in Huizen helpt hardlopers op weg. Dit gebeurt middels lessen onder leiding van professionale trainers. In verband met corona is de opzet van de hardlooplessen heel anders dan normaal.

Zo hoeven de deelnemers aan de hardloopcursus niet naar de atletiekbaan te komen, maar kunnen zij de ’huiswerktrainingen’ ook gewoon thuis doen. Dit kan individueel, of met een hardloopmaatje. Ook is er een wekelijkse online meeting om een bepaald thema te bespreken.

Deelnemers krijgen iedere week een nieuw trainingsschema. Per week is er één intervaltraining die door professionele hardlooptrainers wordt begeleid. Dit gebeurt op de atletiekbaan, of op een andere buitenlocatie.

Deze trainingen zijn op zondag om 10.00 uur, of woensdag om 9.30 uur of 19.30 uur. Elke training duurt ongeveer een uur. Iedere maandag is bovendien vanaf 19.30 uur de eerder genoemde zoommeeting.

De eerste bijeenkomsten staan gepland voor woensdag 21 april. Deelnemers betalen voor de hardlooplessen alleen een bijdrage van tien euro voor het (verplichte) tijdelijk lidmaatschap van de Atletiekunie. Hiermee is iedereen dan tijdens de trainingen verzekerd.

Verdere informatie is hier te vinden.

Net binnen