Ondanks onzekerheid rond AstraZeneca zijn er toch meer dan zevenhonderd mensen gevaccineerd in de sporthal in Schagerbrug

Schagerbrug

Ruim 700 mensen hebben de eerste prik met het Astra Zeneca-vaccin gehad in sporthal Molentocht. Op 25 juni wordt in dezelfde hal de tweede vaccinatie toegediend.

Dat meldt Ellen Kuilboer van de gelijknamige huisartsenpraktijk. Het streven was gericht op een kleine 950 mensen die de samenwerkende huisartsen in de Zijpe wilden vaccineren tegen corona.

Door de verwarring die ontstaan is rond het AZ-vaccin ondervond de actie enige tegenwind, legt Ellen Kuilboer uit. ,,Toch zijn we tevreden met de opkomst. Er waren circa negenhonderd uitnodigingen verstuurd. Natuurlijk hadden we die allemaal willen vaccineren, maar ruim zevenhonderd is ook een mooi getal. We zien dus uit naar de tweede ronde eind juni.”

Goed plan

Het Astra Zeneca-vaccin wordt in twee delen toegediend. Eerder noemde de woordvoerder van de samenwerkende huisartsen ’het nog best een uitdaging’ om zo’n grote groep patiënten in de sporthal in te enten. ,,Er komt heel wat bij kijken in korte tijd, maar het is vooral een goed plan. Zo kunnen we in een klap heel veel mensen beschermen tegen het coronavirus.”

Lees ook: Prikdag in sporthal in Schagerbrug gaat vooralsnog gewoon door. ’Het is te voorbarig om te zeggen dat wij niet gaan vaccineren’

Net binnen