80-jarige vrouw aangehouden voor brandstichting in woning Volendam, twee personen gewond

© DNP.NU
1/5
Volendam

Bij een woning aan de Burgemeester van Baarstraat in Volendam is zaterdagochtend rond 07.00 uur brand uitgebroken. De politie gaat uit van brandstichting.

Agenten konden een 80-jarige vrouw aanhouden. Zij wordt verdacht van het aanstichten van de brand. De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse en had het vuur daarna snel onder controle.

Twee personen, ookop leeftijd, moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis. Zij hadden rook ingeademd. Stichting Salvage neemt de schade op. Mogelijk heeft de rook een groot deel van het huis onbewoonbaar gemaakt. De bewoners mochten na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.

De verdachte is een buurtbewoonster en werd volgens de politie aangehouden na een melding van een getuige. Zij is overgebracht naar het politiebureau en krijgt bijstand van een advocaat. In de woning is technisch sporenonderzoek verricht. Ook zijn er beelden van de brandstichting.

Lees ook: Burenruzie ontvlamt in Volendam; slachtoffers uit brandend huis gered door omwonenden

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen