Lichaam van vermiste Willem uit Purmerend aangetroffen in de Zedde bij Katwoude

De zoekactie naar Willem Koopstra in het Purmerbos.
© Archieffoto DNP.NU
Katwoude

De 68-jarige Willem Koopstra die sinds maart werd vermist uit Purmerend, is overleden aangetroffen in Katwoude. De politie heeft dat dinsdagmorgen bekendgemaakt. Uit onderzoek is gebleken dat er geen sprake van een misdrijf.

Bij de zoektocht is onder meer gebruik gemaakt van de diensten van het Veteranen Search Team en het reddingshondenteam RHWW. Er werd vooral gezocht in de omgeving van de woonplaats van het slachtoffer in de Purmerendse wijk Purmer-Zuid, onder meer in het Purmerbos waar hij regelmatig zijn hond uitliet. Het stoffelijk overschot van de vermiste werd uiteindelijk ver van het zoekgebied aangetroffen.

Het slachtoffer vertrok op 13 maart met onbekende bestemming. Dat leidde snel tot een zoektocht in de omgeving, maar zonder resultaat. Er werd onder meer een beroep gedaan op het Veteranen Search Team dat ervaring heeft met het zoeken naar vermisten. Gevreesd werd voor het leven van de man.

Die vrees is nu bewaarheid geworden. Het lichaam van de Purmerend werd door een kanovaarder aangetroffen in het water van de Zedde bij Katwoude. De politie heeft daar verder geen details over bekendgemaakt.

Net binnen