Lijdensweg in Oss voor onthutsend zwak FC Volendam

Oss

Met een onthutsend zwak optreden heeft FC Volendam in Oss opnieuw drie punten verspeeld. TOP hoefde daarbij slechts te profiteren van geklungel in de Volendam-verdediging: 2-0.

De eerste helft die TOP Oss en Volendam op de mat legden deed pijn aan de ogen. Volendam speelde in een dermate laag tempo en zo slordig dat het niet een keer gevaarlijk wist te worden. TOP deed het nauwelijks beter, maar nam na twaalf minuten wel de leiding. Al had het daar wel de hulp van de knoeiende Volendam-verdediging voor nodig. Terwijl Marco Tol en doelman Joey Roggeveen elkaar stonden aan te kijken, profiteerde Livio Milts dankbaar.

Na rust - met Zakaria el Azzouzi voor Alex Plat - was er in ieder geval ’beleving’ in het spel van Volendam. Kansen kwamen er al snel. Mulattieri, Deul en El Azzouzi schoten echter niet met scherp.

Het dichtst bij de gelijkmaker was Mulattieri. De Italiaanse spits - wel actief maar weinig gelukkig in zijn acties - kwam goed voor zijn man en doelman Geens, maar kopte naast.

De wijze waarop Volendam zichzelf uiteindelijk de das om deed was potsierlijk en typerend voor de wedstrijd. Opnieuw speelde doelman Roggeveen, die tegen Cambuur vrijdag ook al ernstig in de fout ging, een negatieve hoofdrol. Hij stond zo lang op de rand van zijn strafschopgebied te wachten om de bal weg te koppen, dat hij uiteindelijk Dennis van der Heijden ondeuit kegelde en de bal finaal miste. Van der Heijden schoot vanaf elf meter onberispelijk raak.

Scoreverloop: 12. Milts 1-0, 82. Van der Heijden 2-0

TOP Oss: Geens; David, Lammers, Fleuren, Sanches; Remans (68. Mathieu), Kaak, Stuy van den Herik, Milts (83. Peters); Rommens, Van der Heijden.

FC Volendam: Roggeveen; Kasius, Tol, Van de Ven, Murkin; Ben Sallam (81. Twigt), Alex Plat (46. El Azzouzi), Antonucci (75. Iatroudis); Deul, Mulattieri, El Kadiri (81. Eerdhuijzen).

Net binnen