Premium

Indrukwekkend laatste eerbetoon aan Bibian Mentel bij Crematorium Laren. ’Ze was één brok inspiratie’ en ’Ik was ook ziek en heb me echt aan haar opgetrokken’

© ©Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Honderden belangstellenden vormden bij crematorium Laren een erehaag om de drievoudig Paralympisch kampioene Bibian Mentel haar laatste eer te bewijzen. Zij overleed op 48-jarige leeftijd aan kanker.

,,Kom aan, voor Bibian!”, roept echtgenoot Edwin Spee zittend in het open raam van de eerste volgwagen. Hij moedigt iedereen aan te klappen en een mooi applaus volgt voor de roomwitte limosine met daarin Mentel. Luke Ruijter laat zijn meegebrachte snowboard even los om mee te klappen. ,,Ik heb zelf meegedaan met Special Olympics in Zweden. Sinds ik ben gaan snowboarden is zij mijn grote idool geworden”, vertelt de 21-jarige Laarder over het evenement voor mensen met een verstandelijke beperking. ,,Zij is een ontzettend groot voorbeeld voor mij geweest en natuurlijk voor alle mensen met een beperking. Haar mentaliteit is fantastisch. Precies de mentaliteit die voor een sporter nodig is. Er komt binnenkort in Laren een kunsttentoonstelling voor bijzondere vrouwen en ik ga daarvoor een tekening van Bibian maken.”

Net binnen