Jeroen de Groot schuift door binnen FC Marlène en volgt Carlo van der Waals op als hoofdcoach van Heerhugowaardse zaalvoetbalploeg

Jeroen de Groot.
© Foto Marcel Rob
Heerhugowaard

Jeroen de Groot schuift binnen FC Marlène door naar de positie van hoofdtrainer. Hij neemt de coaching over van Carlo van der Waals, die volgend seizoen bij de Heerhugowaardse zaalvoetbalclub verder gaat als technisch manager.

De 38-jarige De Groot, die als zaalvoetballer vele prijzen pakte met Hovocubo en ’t Knooppunt, sloot in seizoen 2019/2020 zijn loopbaan als speler af bij ZVV Volendam. Vervolgens trad de inwoner van Hoogkarspel - die ook 45 keer voor Oranje uitkwam - in dienst bij FC Marlène als assistent-coach.

,,Ik weet dat velen vreemd opkeken toen ik aan het begin van het seizoen voor FC Marlène koos, maar toch was dit een bewuste keuze’’, aldus De Groot. ,,Ik wilde bij een club terecht komen waar een gedachte achter zat, in een goede organisatie en een selectie die kan en wil strijden om de prijzen. Ik ben er trots op dat ik bij deze mooie club nu de kans en het vertrouwen krijg om die uitdaging verder uit te bouwen. Ik kijk er dan ook erg naar uit om straks weer aan de slag te gaan.’’

Na een eerste oriënterend gesprek met het bestuur had Van der Waals zelf aangegeven na dit seizoen te stoppen als hoofdcoach.

Net binnen